top of page

Stenden Polymore Research & Education.

 

 

Stenden Polymore Research & Education (Stenden PRE) draagt bij aan de ontwikkeling en toepassing van duurzame kunststoffen. Het is voor het topsectorenbeleid erkend als Centre for Open Chemical Innovation (COCI) en heeft een aanjaagfunctie voor het creëren van extra werkgelegenheid voor duurzame kunststoffen en de vezelchemie. Het kenniscentrum biedt in samenwerking met Stenden Professionals cursussen aan voor bedrijven op het gebied van kunststoftechnologie: spuitgieten, extruderen, materiaalkunde (duurzame) kunststoffen en vezelversterkende kunststoffen. Er kunnen testen gedaan worden in het materiaalkundig laboratorium, proefseries geproduceerd worden etc. Wilt u als ondernemer meer weten? 

Neem dan contact op met Harm-Jan Bouwers

 

 

 

 

Life Science Lab (Stenden).

 

Het Life Science Lab op het Emmtec Industry & Businesspark is een laboratorium waar Life Science studenten van Stenden in een inspirerende omgeving, middenin het werkveld, praktijkonderwijs volgen. Emmtec Industry & Businesspark biedt Life Science studenten een unieke Real World Learning omgeving, om ze zo goed mogelijk voor te bereiden op de praktijk in de toekomst op het gebied van duurzame kunststoffen. Bent u als ondernemer ook actief in de chemie en wilt u meer weten over vraagstukken stage- en afstudeeropdrachten met betrekking tot de Life Science opleiding?

Neem dan contact op met Harm-Jan Bouwers

Biobased

Het Drenthe College is op dit moment bezig met het inrichten van een Centrum Innovatief Vakmanschap (CIV) Duurzame Chemische Technologie in Emmen (DCT). Het DCT bouwt voort op de rijke historie van chemie in de regio en sluit aan bij Green Pac, het open innovatiecentrum voor (groene) kunststoffen, vezels en composieten, waarin Stenden Hogeschool Emmen en Hogeschool Windesheim Zwolle samenwerken met bedrijven. 

 

DCT wil bijdragen aan de regionale economie en de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Zij richt zich hiertoe op onderwijsinnovatie en het vergroten van in- en doorstroom op mbo-4 niveau, voor techniek in het algemeen en duurzame chemie in het bijzonder. DCT wil innovatieve vakmensen afleveren op basis van de vraag uit het bedrijfsleven, waarin zowel aandacht is voor de traditionele  procestechniek als de nieuwe ‘groene chemie’. In een ontwikkelmodel van vier jaar wordt aandacht besteed aan het vernieuwen van onderwijsinhoud en -methoden, het toerusten van docenten hierop, het inrichten van een praktijkhal, de samenwerking met het regionale bedrijfsleven en de promotie van al deze componenten. 

 

De praktijkhal

DCT krijgt een ‘state of the art’ praktijkhal. Via proefopstellingen leren mbo-studenten hier werken met nieuwe machines, apparatuur en materialen. De studieopdrachten sluiten aan op situaties in het bedrijfsleven. De opdrachtteams worden samengesteld met studenten uit verschillende studierichtingen, soms aangevuld met hbo-studenten. Een deel van de hal wordt flexibel ingericht, zodat aanpassing op actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt mogelijk is. 

 

De samenwerking

DCT is een netwerkorganisatie, waarin regionale bedrijven, overheden en kennisinstellingen hun krachten hebben gebundeld. De aangesloten bedrijven zijn belangrijke spelers in de regio en soms ook op internationaal niveau. Zij hebben zich bij dit unieke samenwerkingsverband aangesloten, omdat zij het belangrijk vinden maximaal gebruik te kunnen maken van elkaars kennis en expertise en zich als regio of branche willen profileren voor toekomstige vakmensen. 

Wilt u meer informatie over het DCT?

Neem dan contact op met Marcel Arling

 

 

 

My Concept.

 

 

Stenden MyConcept is een Fabrication Laboratory (FabLab) waar studenten kunnen werken aan hun ideeën. Niet alleen de techniekstudenten hebben toegang tot het FabLab. Ook studenten van de Pabo en Economie werken in het FabLab aan hun project. Daarnaast werkt Stenden MyConcept samen met externe partijen. Dus ook met u als bedrijfsleven.

Wilt u hier meer over weten? Harm-Jan Bouwers

 

 

 

Regionaal Techniek Centrum Hardenberg.

 

Het Regionaal Techniek Centrum (RTC) is een initiatief van De Koepel (samenwerkingsverband van ondernemers in de gemeente Hardenberg). Het RTC is een opleidingsorganisatie die technische opleidingen op vmbo- en mbo-niveau aanbiedt. Op een innovatieve manier bundelt het RTC opleidingen in de richtingen metaal, bouw, elektro- & installatietechniek en procestechniek.

 

Ga naar de website >

 

 

 

Bedrijfsvakschool Techniek (verspaningstechniek).

 

Vanwege de groei in bedrijvigheid binnen Techniek en Materials is het Drenthe College gestart met de Bedrijfsvakschool Techniek. Met de Bedrijfvakschool Techniek worden jongeren opgeleid tot vakmensen op het gebied van verspaning en fijnmechanica en wordt het voor nieuwe bedrijven aantrekkelijk om zich hier te gaan vestigen. De Bedrijfsvakschool Techniek Drenthe is een initiatief van Landes High End Machining, Machinefabriek Emmen en Tooling Holland. Inmiddels hebben zich veertien bedrijven uit de regio zich bij het initiatief aangesloten. 

 

De BBL-opleiding tot allround verspaner bij de Bedrijfsvakschool Techniek Drenthe duurt 2 jaar. De leerling in deze periode in loondienst van de stichting Bedrijfsvakschool Techniek Drenthe. Na een succesvolle afronding volgt een betaalde baan bij een van de deelnemende bedrijven. De Bedrijfsvakschool Techniek Drenthe is gevestigd in de dependance van het Drenthe College aan de Anna Paulownalaan in Emmen. Wilt u meer informatie over de Bedrijfsvakschool Techniek? Neem dan contact op met Marcel Arling

Centrum Innovatief Vakmanschap 

Duurzame Chemische Technologie.

Biobased
biobased economy
techniek en materials
bottom of page